Lasten luonto

Retkeilykummi-toiminta

Kouvolan Ladun Retkeilykummien tehtävänä on edistää lasten ulkoilullista elämäntapaa ja tuottaa iloa luontokokemusten kautta. Retkeilykummit ovat lisäaikuisia, jonka avulla koululuokat, iltapäiväkerholaiset tai päiväkotiryhmät pääsevät tutustumaan luontoon. Retkeilykummi on retkeilyyn innostaja, erätaitoinen asiantuntija, luonnontuntija tai kaikkia näitä. Tärkeintä on kan­nustava läsnäolo ja aito kiinnostus ulkoiluun ja lapsiin. Tulemme myös mielellämme avuksi erilaisiin luonto- ja liikuntatapahtumiin kouluihin ja päiväkoteihin. Lisätietoa toiminnasta: simpanenm@gmail.com

 

 

MUUMIEN HIIHTOKOULU

Huom! Muumien hiihtokoulut 18.-19.1. ja 25.-26.1. ovat peruttu lumen puutteen vuoksi. Samoin Muumiperheen hiihtokoulut 19.1. ja 25.1. Kevään aikana tulossa toimintaa perheille. Seuraa fb:tä, instagramia
ja www.kouvolanlatu.net

Muumien hiihtokoulu 5-vuotiaasta alkaen. Muumien hiihtokoulu on 4 kerran kokonaisuus, jossa käydään läpi hiihdon perusasiat ja eri perushiihtotekniikat, mutta ennen kaikkea liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Välillä pidetään taukoja, juodaan lämmintä mehua. Isommat hiihtokoululaiset voivat tehdä jo pidempiä hiihtoretkiä.

RYHMÄT:

  • Muumipeikot n.5-6 vuotiaat jotka aloittelevat hiihtoa
  • Nipsut n.5-8 vuotiaat, joilla jo hiihdon perustaito hallussa
  • Retkihemulit (violetti) n. 6-10 vuotiaat, jotka ovat osallistuneet Muumien hiihtokouluun ja hallitsevat hiihdon perustaidot, toteutetaan  jos tulee yli 5 osallistujaa.

Mukaan mahtuu noin. 30 lasta. Jokainen saa todistuksen (osallistuminen väh.2 kertaa). Hiihtokoulun pakkasraja on -15°C. Huom! Hiihtokoululaisen päälle puettava tuulta pitävää ja lämmintä.

Hiihtokoulu on maksuton Kouvolan Ladun jäsenille, ei jäsenet 15€/lapsi. Ilmoittumiset 12.01.2020 mennessä kujala.meerilatu@gmail.com/puh 0405586034/Meeri

Apuohjaajia ja uusia hiihdon ohjaajia tarvitaan jos olet kiinnostunut olet tervetullut mukaan toimintaan!

Mukaan mahtuu noin. 25 lasta

- jokainen saa todistuksen (osallistuminen väh.2 kertaa)

- hiihtokoulun pakkasraja on -15°C 


Muumiperheen hiihtokoulu Haanojan Hallin maastossa

Huom! Muumiperheen hiihtokoulut ovat peruttu lumen puutteen vuoksi 19.1. ja 25.1. Kevään aikana tulossa toimintaa perheille. Seuraa fb:tä, instagramia
ja www.kouvolanlatu.net

2v. alkaen yhdessä oman aikuisen kanssa. Leikkien ja tehtävälatujen avulla saadaan ensikosketus hiihdon maailmaan. Muumiperheen hiihtokoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.

Huom aikuiset myös suksilla! Ei ennakko ilmoittautumista.

  • ei ennakko ilmoittautumista.
  • hiihtokoulun pakkasraja on -15°C
  • Hiihtokoululaisen päälle puettava tuulta pitävää ja lämmintä
  • Lisätietoja; kujala.meerilatu@gmail.com/puh 0405586034/Meeri

 


Perhemörri

Perhemörri-toiminnalla on tavoitteena saada koko perhe kiintymään lähimetsän luontoon leikkien, laulaen ja touhuillen kaikenlaista kivaa yhdessä. Perhemörri kokoontuu kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 10.00-11.30 Palomäellä tai erikseen ilmoitetussa paikassa. Toimintakausi on syyskuusta toukokuuhun. Tiedustelut: simpanenm@gmail.com tai p. 044 987 3473/Merja

Koko perheen ulkoilutapahtuma

Kaikille avoin Perheiden ulkoilupäivä Latupirtillä (os. Hautalantie 250, Valkeala) su 8.3. klo 13-15. Ohjelmaa Pirtin pihassa ja ympäristössä. Laavulla tulet, jossa mahdollisuus paistaa omia makkaroita. Pirtissä tarjolla pullaa ja mehua! Mukavaa yhdessä oloa! Tervetuloa!


Perheiden Muumiipolku keväällä 2020

Viikko 20 Perheiden Muumipolku, lähtö Urheilupuiston uimahallilta

Tarkemmat tiedot tapahtumasta lähempänä ajankohtia Kouvolan Sanomien ja Pohjois-Kymenlaakso-lehden järjestöpalstalla sekä Kouvolan Ladun kotisivuilla, Instagramissa että Facebook–sivuilla.


Perheiden Leiri

Viikko 27 Latupirtillä os. Hautalantie 250

Tarkemmat tiedot tapahtumasta lähempänä ajankohtia Kouvolan Sanomien ja Pohjois-Kymenlaakso-lehden järjestöpalstalla sekä Kouvolan Ladun kotisivuilla, Instagramissa että Facebook–sivuilla.


Haluatko ohjaajaksi lastentoimintaan? 

Tarjoamme sinulle mahdollisuutta toimia lasten parissa eri kouluissa. Apuohjaajana toimimiseen ei vaadita, kuin iloista mieltä mukana oloon. Varsinaiseksi ohjaajaksi koulutamme sinut Suomen Ladun koulutuksilla, velvoitteena tietenkin on, että sitoudut ohjamaan toimintaamme sovitun ajan. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme ja ohjaukseen osallistumisesta otathan yhteyttä:

Merja: simpanenm@gmail.com tai 044 987 3473,

Meeri: kujala.meerilatu@gmail.com tai 040 558 6034